Planning van behandelingen
Behandelingen die lange tijd in beslag nemen gebeuren overdag, tijdens de schooluren. Hiervoor krijg je een afwezigheidsattest. Controleafspraken gebeuren meestal na schooltijd. Deze afspraken zijn erg belangrijk voor een mooi resultaat en daarom vragen we uitdrukkelijk om ze na te komen. Wie zijn afspraak vergeet, komt de volgende keer tijdens de schooluren.
Hoe plaatsen we blokjes?
De blokjes worden één voor één op de tanden gekleefd met composiet. Dit is vergelijkbaar met de witte vulling bij de tandarts. De plaatsing gebeurt zonder verdoving en doet zeker geen pijn.
Wat zijn de ongemakken?
De eerste dagen na het plaatsen van de blokjes kunnen de tanden gevoelig zijn bij het bijten. Als het nodig is, mag je hiervoor een pijnstiller nemen.
Heb je wondjes aan de wang of tong omdat er iets prikt? Bedek dan de scherpe delen met de was, die je krijgt bij het plaatsen van de blokjes.
Blokjes die loskomen of een draad die prikt, mag je afknippen met een kniptang. Blijf je last hebben? Maak dan een tussentijdse afspraak in de praktijk.
De apparatuur poetsen
Neem je tijd om je tanden te poetsen! Dit doe je manueel of elektrisch en met een tandpasta naar keuze. Liefst na elke maaltijd, maar zeker heel grondig ’s avonds voor het slapengaan. Duw hard genoeg met je borstel zodat de borstelhaartjes tot tegen je tandoppervlak komen. Vergeet ook de kauwvlakken en de binnenkant van je tanden niet. Poets nadien nog eens extra alle randen van je tandvlees, en ga met de kleine borsteltjes onder de draad en tussen de tanden in.
De retentieapparatuur
Belangrijk is dat je zowel je uitneembare beugel als je tanden poetst voor je ze aandoet ’s nachts.
Een uitneembare plaat mag je met een tandenborstel en tandpasta schoon schrobben.
Een uitneembaar plastic gootje spoel je best gewoon af onder stromend water of reinig je met een bruistablet. De beugels bewaar je droog in het bijhorende doosje.